RESERVEER NU ONLINE JE FAVORIETE ERGOLINE ZONNEBANK
  • Home
  • Informatie
    • FAQ
    • Algemene voorwaarden
    • Street View en 360
  • Zonnebanken
  • Zonnecosmetica
  • Blog
  • Contact
  • Reserveer
Facebook Instagram

INFORMATIE

INFORMATIE

DESKUNDIG ADVIES

Niet elke huid is het zelfde, zo ook niet elke zonnebank. Het is daarom ook van groot belang dat je weet wat voor soort zonnebank je nodig hebt, passend op jouw huid en persoonlijke situatie.

Het effect kan onderling bij de zonnebanken, tijden en sterktes zeer verschillend zijn. Het is dan ook belangrijk om ondersteund te kunnen worden bij het maken van de juiste zonne-keuze.

Bij Mellys staan we graag voor je klaar om je verder te helpen met het juiste advies. Een persoonlijke aanpak voor elke huid.

WELK HUIDTYPE HEB JIJ?

Je huid bepaalt dus mede welke zonnebank en welke instellingen je gebruikt. Maar welk huidtype heb je nou eigenlijk? En wat kan je doen voor het beste bruingsresultaat? We snappen dat je zulke vragen hebt. Klik op de knop voor meer informatie over de verschillende huidtypes.

Meer informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN

  • Wat is de 0.3 norm waar iedereen het over heeft?

    De norm stelt onder meer dat zonnebanken niet meer straling mogen afgeven dan 0,3 W/m2, oftewel: de kracht van de zon op de stranden van de Middellandse Zee rond het middaguur.

    Eveneens moeten er in zonnestudio’s duidelijk waarschuwingen zijn aangebracht over de mogelijke risico’s van (overmatig) zonnen en zonnebankgebruik. Solar zonnestudio voldoet aan al deze eisen.

  • Mag mijn kind onder de 18 jaar zonnen?

    Het antwoord is nee. Kinderen onder de 18 zijn niet toegestaan onder de zonnebank. Het is niet zo dat zonlicht slecht is voor kinderen, maar als ze regelmatig buiten spelen krijgen ze wel genoeg zon.

    Teveel zonlicht in de jeugdjaren kan het ontstaan van moedervlekken tot gevolg hebben doordat beschadigde cellen zich delen omdat de kinderhuid nog groeit. Dit doet het risico om op latere leeftijd huidkanker te krijgen toenemen en moet daarom worden afgeraden. Smeer uw kinderen daarom ook goed in met een hoge SPF in de buitenzon om verbranding en beschadiging van de cellen te voorkomen.<BR>

  • Zonnen is toch slecht voor je?

    Uit medisch wetenschappelijk onderzoek komt steeds duidelijker naar voren dat zonnen bijdraagt aan de natuurlijke aanmaak van vitamine D in de huid en dus goed is voor de algehele gezondheid. Aangezien de zon in Nederland alleen in de zomermaanden genoeg kracht heeft voor dit proces is de zonnebank buiten de zomer een gezond alternatief.

    In Nederland is de zon, zeker buiten de zomermaanden, onvoldoende voor handen om voldoende vitamine D aan te kunnen maken. Risicogroepen als ouderen, donker getinte allochtonen, maar zeker ook mensen die weinig buiten komen, lopen een vergroot risico op een tekort aan vitamine D. Het wordt steeds duidelijker, ook uit wetenschappelijke rapporten, dat zonlicht zeer belangrijk is voor zowel het fysiek als  mentaal goed functioneren van het menselijk lichaam. Zonlicht heeft invloed op het immuunsysteem, bloeddruk, depressie etc.<BR>

  • Mag ik na het zonnen gewoon douchen?

    Dat kan gewoon. Het bruiningsproces speelt zich af IN de huid en niet erop. U kunt uw kleur er dus niet afwassen. Wanneer u een zonnecosmetica gebruikt met een bronzer (zelfbruiner) is het wel verstandig een paar uur te wachten i.v.m. de inwerking van de crème en de optimalisering van de bronzer. Gebruik na het douchen wel een aftersun product.<BR>

  • Ik ben claustrofobisch, moet de zonnebank helemaal dicht?

    Nee, de zonnebank hoeft niet helemaal dicht. Je kan er voor kiezen op de kap een stukje open te laten staan maar dat is niet optimaal voor het resultaat. Onze zonnebanken worden allemaal met de hand bediend. Dat wil zeggen dat je zelf bepaalt wanneer je de bank open of dicht doet, het gaat niet automatisch.<BR>

  • Mag ik zonnen tijdens mijn zwangerschap?

    Ja, UV straling is geen röntgenstraling en komt alleen in de huid, de straling bereikt de baby dus niet. Wel is het verstandig een handdoek over uw buik te doen omdat de ogen vaak het eerst ontwikkelen en het licht hinderlijk kan zijn. Wanneer u verder in uw zwangerschap bent kan de warmte wel onprettig zijn voor de baby, ga dus niet te lang. Sommige vrouwen kunnen een zwangerschapsmasker ontwikkelen door verstoring in de hormoonhuishouding. Dit kan zelfs jaren na de bevalling nog zichtbaar zijn.

    Verantwoord zonnen tijdens de zwangerschap zal zorgen dat uw Vitamine D-niveau op peil blijft. Dit is niet alleen goed voor uw eigen lichaam, maar ook voor dat van uw baby. Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken, waarin het belang van voldoende Vitamine D voor moeder en kind tijdens de zwangerschap wordt benadrukt.<BR>

  • Bouwt mijn huid tijdens het zonnen ook bescherming op?

    Als u zont op een moderne zonnebank, waar doorgaans voldoende UVB-straling uitkomt, wordt uw huid niet alleen bruiner maar treedt er ook huidverdikking op. Dit is een natuurlijk beschermingsmechanisme van de huid tegen een teveel aan UV-straling. Het is alleen niet te zien, waardoor het moeilijk vast te stellen is in welke mate dit gebeurt. U mag er dus niet zondermeer van uit gaan dat u wel voldoende beschermd zal zijn voor een zonvakantie.

  • Kleine plekjes blijven wit, hoe kan dat?

    Veel mensen hebben, zonder het te weten, last van een bepaalde schimmel (Pityrosporon). Die vertraagt de pigmentatie en verdikt de opperhuid. Hierdoor wordt hij pas zichtbaar als de omliggende huid na het zonnen wél verkleurt. Soms verdwijnt de schimmel vanzelf weer. Anders kunt u een seleniumdisulfide bevattende shampoo of zeep (van de apotheek)gebruiken.

  • Hoe vaak kan ik zonnen?

    Hoe vaak mag ik zonnen? Per dag mag u niet meer dan uw persoonlijk afgestemde dagelijkse hoeveelheid zonlicht (1 MED= Minimale Erytheem Dosis).Dit krijgt u doorgaans per studiobezoek. Dus niet ‘s morgens op de zonnebank en dan ‘s middags nóg een keer of naar het strand. Per jaar niet meer dan 50 MED. Dit staat gelijk aan 40 keer onder de zonnebank.

  • Kan ik zonnen met tatoeages?

    Na verloop van tijd zullen alle tatoeages iets slijten en verbleken, maar dat is niet een direct gevolg van ultraviolette straling. Wel kunnen sommige kleuren inkt, met name groen en rood, in combinatie met zonlicht een allergische reactie oproepen.
    Blijkt dit het geval, dan kunt u tatoeages in de zon of op de zonnebank het beste afdekken of beschermen met een anti-zonnebrandmiddel met een hoge tot zeer hoge bescherming (SPF van 20 of hoger).

  • Kan ik onder de zonnebank gewoon zonnebrandcrème gebruiken?

    Nee, in de zon zal u een anti-zonnebrandmiddel met een beschermingsfactor gebruiken om verbranding te voorkomen. Op de zonnebank hoort u de op uw huidtype afgestemde hoeveelheid zonlicht te ontvangen, waardoor deze bescherming niet nodig is. Sterker nog, het vermindert het effect van de zonnebankstralen waardoor u mogelijk een te geringe dosis ontvangt om bruin te kunnen worden.

PREMIUM STUDIO

WIJ ZIJN IEDERE DAG GEOPEND

Van 10:00 tot 22:00 uur!

 Reserveer via onderstaande knop jouw favoriete ergoline zonnebank.

ONLINE RESERVEREN
Gemaakt met veel ❤ en ☕ door DIN Media 2023